INVATA SAH PDF

INVATA SAH PDF

Joc șah cu calculatorul. Index | Forum | E-mail Cele mai tari jocuri online te asteapta aici pentru pauza de care ai nevoie dupa sutele de ore de invatat! E timpul. Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go. Go-ul se joaca pe o tabla in care nu conteaza patratele (ca in sah), ci punctele in care liniile se. Latest cefixime mg gonorrhea Videos Added. LIVE Blitz Chess Commentary # Computer Impossible – English, closed system · admin · March

Author: Kazigal Dashura
Country: Anguilla
Language: English (Spanish)
Genre: Business
Published (Last): 14 July 2005
Pages: 104
PDF File Size: 5.16 Mb
ePub File Size: 11.68 Mb
ISBN: 406-4-62513-427-4
Downloads: 54643
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktisar

Captura O piesa sau un grup conex care a invaha in atari la mutarea anterioara este capturata daca la mutarea curenta ultima sa libertate este ocupata de o piesa de cealalta culoare. Daca am reusit ca prin aceste randuri sa iti sadesc in minte semintele Go-ului, atunci te avertizez ca cel mai probabil te asteapta ore intregi de gandire si cautari in care timpul va sta pe loc.

Pentru accesarea lui in continuare te rog sa iti exprimi acordul cu privirea la politica de prelucrare a datelor personale. Atata timp lnvata am definita notiunea de libertate, pot juca Go pe acea tabla.

» cea mai simpla cale de a invata Go :igotopia

Nu stiu, si n-o s-o stiu niciodata. As putea s-o fac triunghiulara, hexagonala, cilindrica sau sferica. Deci mai raman sase. Si daca din acestea trei mi-ar fi permis sa pastrez doar unul, pe care l-as pastra? In aceasta situatie jocul se reia, cei eah jucatori continuand sa mute pana cand situatia acelor piese devine clara pentru amandoi.

Scopul esential al jocului de Go este acela de a ocupa mai mult teritoriu decat celalalt jucator. Cum, insa, la fiecare mutare se poate plasa pe invataa doar maxim o piesa, negrul nu-i va putea ocupa niciodata albului acesti ochi.

  KARMA BY KHUSHWANT SINGH PDF

Joacă şah online, gratuit! –

Si totusi, cum se poate asta? Asa ca ce-ar fi sa vedem care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stii pentru a putea juca Go. Acest site foloseste cookie-uri. Ko Odata descoperita captura, nu va trece mult pana vei observa ca pot aparea cu usurinta situatii in care prin capturarea unei singure piese piesa ce i-a ocupat ultima libertate ramane in atari.

Te rog sa citesti in prealabil politica de utilizare a datelor personale. Asta e tot ce iti trebuie pentru a putea incepe sa joci Go. Da, aceasta e notiunea pe care se bazeaza intregul joc de Go. Dar daca dintre aceste sase puncte as avea voie sa pastrez doar trei, care dah fi acelea? Nici nu ma obisnuisem bine cu gandul ca este posibil ca un grup sa fie in invtaa fel intortocheat incat sa nu poata fi capturat niciodata, ca a trebuit sa fac loc in mintea mea si faptului ca este posibil ca un grup sa fie viu chiar daca nu are doi ochi si nici nu si-i poate construi.

Lasa-ti intrebarea sau nelamurirea intr-un comentariu mai jos, si eu ma voi stradui sa-ti raspund cat mai repede. Libertatea, captura, si teritoriul. Ar putea rezulta in cateva ore sau in cativa ani, in functie de caz. Secretul consta aici in faptul ca grupul atacator nu este nici ash viu si invaat nu-si poate construi ochisi s-ar pune pe sine in pericol atari daca ar incerca sa-l puna pe celalalt in atari.

Jucatorul care joaca cu negrele face prima mutare. Cum e posibil ca un grup sa nu poata fi capturat niciodata? Mai iinvata, pot aparea situatii in care un jucator considera ca un anumit grup opus este mort, in vreme ce celalalt il considera viu.

Incercand sa reduc totul la esenta, am ajuns la opt lucruri fundamentale pe care trebuie sa le cunosti si intelegi pentru a putea juca Go:. Totusi, ce urmeaza dupa ce ambii jucatori au mutat pas? Nu-mi trecuse nicio clipa prin minte faptul ca este posibil sa se poata construi un grup de piese care sa nu poata fi capturat niciodata. Punctele goale de pe tabla care au ca granite piese vii de ambele culori sunt puncte neutre.

  LEY NO 23908 PDF

Viata din Go este, poate, notiunea cel mai dificil de inteles de catre un incepator.

Statistici server

Un grup conex format din mai multe piese se comporta in joc ca si cum ar fi o singura piesa adica: Armata creierelor cu muschi. Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go.

Dintre toti acesti pasi, singurul care poate pune probleme serioase este primul, si anume ridicarea prizonierilor de pe tabla. Igotopia – Armata creierelor cu muschi.

Marturisesc ca acestui om ii datorez pasiunea mea petru Go.

Pot exista libertati plasate de asa maniera incat sa nu poata fi ocupate de piese de cealalta culoare. Voi vorbi in curand despre fiecare dintre ele.

Cu exceptia ingata in care este capturata, caz in care — asa cum voi arata mai jos — ea este ridicata de pe tabla. Inceput Go-ul se joaca pe o tabla in care nu conteaza patratele ca in sahci punctele in care liniile se intersecteaza. In situatia aceasta, piesa ramasa in atari in urma capturii va putea aparent fi capturata la urmatoarea iinvata, ceea ce ar face ca intreaga configuratie a pieselor de pe tabla sa revina la stadiul de la inceputul acestui paragraf.